Nieuws

 • Vacature groepslesinstructeur m/v

  Wie zoeken wij Ben je sportief, enthousiast en hou je ervan om mensen te...

  Lees meer
 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
Meer nieuws

4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in combinatie met krachttraining is yoga een prima manier om je uithoudingsvermogen en kracht te vergroten, je volledige lichaamshouding te verbeteren en balans en flexibiliteit te ontwikkelen. Het helpt fysieke prestaties te maximaliseren, terwijl de meditatieve kant van yoga bijdraagt aan je innerlijke stabiliteit en mentale balans.
Deze 4 redenen laten zien waarom yoga en krachttraining zo goed samen gaan! Je zult versteld staan.

1. Kracht & flexibiliteit
Hoewel yoga geweldig is voor het opbouwen van natuurlijke kracht, is krachttraining natuurlijk de way to go wanneer je snel meer spieren wilt opbouwen. En het opbouwen van die spierkracht zorgt dat jouw yogahoudingen alleen maar beter worden. Win-win, dus. En wil je wel sterker worden maar niet heel gespierd, dan is yoga één van de beste manieren om je lijf te shapen en flexibiliteit te ontwikkelen. Ben je de eerste paar keer nog een stijve hark, voor je het weet lig of sta jij ook in de meest gekke houdingen. Je lenigheid verbetert echt razendsnel!
En dat is niet alleen nuttig tijdens yogalessen zelf. Ook bij andere sporten en in het dagelijks leven is het nuttig als je spieren wat soepeler zijn. Hierdoor verklein je namelijk ook de kans op o.a blessures en verrekking.

2. Explosiviteit & uithoudingsvermogen
Wanneer je aan krachttraining doet, activeer je je snel bewegende spiervezels. Door het trainen van deze spiervezels vergroot je jouw maximale kracht en worden deze spiervezels groter. Dit zorgt ervoor dat je lichaam explosief veel kracht aan kan. Bij yoga, door de bewegingen langzaam te doen en voor langere tijd in dezelfde houdingen te blijven, activeer je je slow-twitch spiervezels. En die zorgen juist weer voor het opbouwen van uithoudingsvermogen. Heel geschikt dus voor lage intensiteit van langere duur. 

3. Training van de geest, lichaam & ziel
Haast geen enkele les komt in de buurt van hoe ontspannen en onthaast je jezelf voelt na een yogatraining. De belangrijkste reden om aan yoga te doen is vanwege de manier waarop yoga je naar binnen laat kijken en echt leert om naar je lichaam te luisteren. En nee, dit hoeft echt niet op een heel zweverige manier. Verder is yoga een geweldig hulpmiddel om stress, vermoeidheid en futloosheid te bestrijden. Wat dan weer goed van pas komt wanneer je een pittige krachttraining op de planning hebt staan. Awesome!

4. Spierherstel
Wist je dat je spieren tijdens de training niet echt groeien en ontwikkelen, maar pas daarna? Krachttraining is een zware lichamelijke activiteit, dus je spieren moeten een rehabilitatieproces na de training ondergaan. En dat is het moment waarop je spieren groeien! Daarom is rust tussen je zware trainingen ook zo ontzettend belangrijk. Yoga is perfect om het lichaam te ontspannen en helpt bij het herstel na de training. Bij restorative yoga bijvoorbeeld, neem je houdingen aan die langzaam, gemakkelijk, zacht en ontspannend zijn. Met name voor je armen, schouders en rug is dit echt een aanrader.
Conclusie?
Yoga is dé perfecte aanvulling op krachttraining. Wanneer zowel yoga- als krachttraining compleet nieuw voor je zijn, ga dan niet meteen volle bak aan de slag met beiden. Zorg eerst voor een goede basis door een aantal maanden actief een van de twee uit te proberen, voordat je meteen te hard van stapel loopt.
Experimenteer daarnaast rustig met hoe je de twee het beste combineert. Iedereen heeft een ander lichaam en een ander doel. Heb je eenmaal de smaak en een bepaalde routine te pakken, kijk dan op je gemak hoe krachttraining of yoga hier een aanvulling op kan zijn en wees je bewust van hoe je lichaam hierop reageert.

Nieuws

 • Vacature groepslesinstructeur m/v

  Wie zoeken wij Ben je sportief, enthousiast en hou je ervan om mensen te...

  Lees meer
 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

FeelGoodClub Waalwijk
Elzenweg 23
5144 MB Waalwijk

0416 79 45 27