Nieuws

 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
 • Voorjaarscursus Mindfulness

  MINDFULNESS TRAINING VOORJAAR  Van PREZENT Mindfulness & Coaching ...

  Lees meer
Meer nieuws

Voorjaarscursus Mindfulness

MINDFULNESS TRAINING VOORJAAR 
Van PREZENT Mindfulness & Coaching

START woensdag 8 mei 2019
19:00 tot 21:15

bij FeelGood Waalwijk & Fysiocare

De laatste les is op 26 juni 2019

Mocht je hebben gewacht op een teken, dan is dit het!

Maar wacht, is Mindfulness niet alleen voor mensen met een burn-out? Ik hoor je al denken ‘Heb ik niet – gelukkig, zeg!’ Maar wacht even… Heb je wel iets over mindfulness gehoord of gelezen, en eigenlijk willen weten wat het nu precies is? Voel je ergens bij jezelf een bepaalde onrust of druk, spanning, gejaagdheid, ongeduld, prikkelbaarheid, of moet je veel van jezelf? Kun je moeilijk dingen loslaten? Heb je wel eens het gevoel dat je je hoofd en denken op pauze zou willen zetten, liefst helemaal uit, voor even? Juist. dat vraagt je alleen wat geduld.

 • Verlang je naar meer rust in je hoofd, meer ruimte voor jezelf om helder te kunnen denken- of juist niet te denken? En uitknop voor je automatische gedachtestroom?
 • Zou je met je volle aandacht aanwezig willen zijn bij je naasten, meer willen genieten op de momenten die ertoe doen?
 • Zou je graag beter willen focussen: op je werk, studie of je onderneming?
 • Heb jij het gevoel dat je continu ‘aan’ staat, achter de feiten aanloopt?
 • Heb je lichamelijke klachten, blessure of letsel of ben je aan het revalideren? Heb je het gevoel dat je twee stappen vooruit gaat en weer drie achteruit, en dat het niet zo snel gaat als je zou willen? Met ongeduld, frustratie en een soort jojo-effect als gevolg?
 • Of loop je voor jouw gevoel vast, weet je niet meer goed welke richting je wilt, wat je wilt doen als je groot bent, twijfel je steeds en vind je het lastig om te kiezen?
 • Of is loslaten en dingen laten zijn zoals ze zijn, voor jou lastig? Klamp je je daaraan vast en betreur je steeds dat het niet meer zo gaat als vroeger? Is met de veranderingen meegaan vaak een uitdaging als je daar zelf geen invloed op hebt?
 • Zorg je veel en vaak voor anderen, en voelt elke dag als balanceren op een dun lijntje tussen net genoeg energie en vermoeidheid?
 • Vraag je je wel eens af hoe lang je het nog volhoudt? Blijven doorgaan met steeds te weinig tijd om je batterij op te laden?

Heb je vaker dan een keer of twee ja gezegd in je gedachten, is het hoog tijd voor verandering; het is tijd om ‘uit je hoofd’ te komen en de verbinding met jezelf en je lichaam te herstellen. Tijd om jezelf op de agenda te zetten. Maar hoe dan?!? Door mindfulness training en meditatie.

Wees eens eerlijk

Heb je wel eens mindfulness overwogen, heeft iemand het je geadviseerd, maar heb je het uitgesteld omdat het nu niet in je leven lijkt te passen? Omdat jij niet écht gestrest bent, en het wel best oké gaat de laatste weken? Hoe veel moet jij van jezelf op een dag? Heb je tekort aan tijd en weet je precies wat je écht wilt, of doe je dingen omdat ze moeten, die je al zo lang gewend bent maar waar je je niet meer goed bij voelt, en energie van krijgt?

Rust in je hoofd én in je lichaam

Mindfulness helpt bij het verminderen van stress en ervaren van meer rust. De training leert je hoe je anders kunt omgaan met je automatische gedrag en gedachten, ongeduld, (angst)gevoelens, stress en fysiek ongemak. Het observatievermogen en signalen uit je lichaam op te merken verbetert. Hoe eerder je de diverse signalen van spanning herkent, hoe beter je overbelasting kunt voorkomen.

Bewuste keuzes, creativiteit en intuïtie

De stilte en de zijn-modus brengen je meer bewustzijn en aandacht, mildheid naar jezelf en anderen, en helpen je bij het herstel van balans en veerkracht. Als je mindfulness beoefent ben je veel dichterbij jezelf, hoe je je voelt en wat je nodig hebt of wilt, in plaats van continue in je hoofd of bezig zijn met de toekomst, zorgen en wat je nog moet doen. De mentale en lichamelijke onrust nemen bij de meeste mensen af al tijdens de eerste helft van de training.

Verbazingwekkend eenvoudig en effectief

Klinkt goed? Het is ook goed, meer dan goed! Mindfulness is sterk spul, zei mijn eigen trainer jaren geleden… en dat is ook echt zo. Verbazingwekkend eenvoudig en effectief, maar het komt je niet aanwaaien zonder enige moeite, zoals ook de kilo’s er niet afvliegen als je op de bank hangt. Maar het is alle investeringen in tijd, moeite, geld en inzet waard. Je krijgt eruit wat je erin stopt.

Tijd helemaal voor jezelf
Mindfulness is zeer waardevol bij herstel, revalidatie en het omgaan met (tijdelijke) beperkingen. Daarbuiten is het een prachtige manier om te werken aan je bewustwording, persoonlijke groei en zingeving, reflectievermogen, zelfcompassie en communicatie. En de vruchten blijven meestal niet onopgemerkt door je omgeving. Geloof het of niet – het kan ook je relaties verbeteren.
De geitenwollensokkentijd is achter ons, en de neurowetenschappers starten en ronden steeds meer onderzoek af naar de effecten van mindfulness en meditatie. De lijst van de voordelen is heel lang en groeit steeds. Dus… zweverig? Nee hoor. Soms prettig, soms pittig, altijd leerzaam en vooral tijd helemaal voor jezelf.

Kijk voor alle data, meer info en inschrijven op https://prezentmindfulness.nl/mindfulness-basis/

Mindfulness bij PREZENT Mindfulness & Coaching kan ik groepen en individueel, het is persoonlijk, laagdrempelig en down-to-earth. Mindfulness trainer Laura Lundell is ook fysiotherapeut en coach is bij Fysiocare.

Stop met het eindeloze getwijfel en uitstel en volg je gevoel. 
Gun jij jezelf deze training, persoonlijke groei en het bewust aanwezig zijn in je leven?

Nieuws

 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
 • Voorjaarscursus Mindfulness

  MINDFULNESS TRAINING VOORJAAR  Van PREZENT Mindfulness & Coaching ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

FeelGoodClub Waalwijk
Elzenweg 23
5144 MB Waalwijk

0416 79 45 27