Nieuws

 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
 • Voorjaarscursus Mindfulness

  MINDFULNESS TRAINING VOORJAAR  Van PREZENT Mindfulness & Coaching ...

  Lees meer
Meer nieuws

Wat is een goede Personal Trainer?

Een personal trainer begeleid je op een veilige en effectieve manier door middel van individuele trainingen en helpt je met jouw doelstellingen. Een personal coach motiveert je, en is ook een bron van inspiratie.

Er is niet een specifieke definitie van een goede personal trainer. Het hangt af van wat voor persoon jij bent, wat je doelstellingen zijn en wat je zelf belangrijk vindt tijdens je trainingen.

#1 Verstand van zaken

Een goede personal trainer is iemand die verstand van zaken heeft. Iemand die weet wat hij of zij doet en jou dat ook duidelijk maakt. Waarom doe je welke oefeningen en in welke volgorde. Als je zelf niet goed weet waarom je iets doet, ben je minder gemotiveerd. Het is belangrijk dat je weet waarom je iets moet doen.

#2 Specialisatie

Mensen die met een personal trainer trainen doen dit vaak voor algemene fitnessdoelstellingen. Maar je kan ook specifiekere doelstellingen hebben, zoals het leren hardlopen, het lopen van een marathon, maar denk ook aan het verbeteren van je techniek bij boksen. Ben je op zoek naar een personal trainer kies dan  iemand die zich gespecialiseerd heeft en zich onderscheid van andere personal trainers.

#3 Communicatie en inlevingsvermogen

Belangrijke communicatie is essentieel, zowel verbaal als non-verbaal. Het uitvoeren van oefeningen begint met communiceren. Belangrijk is dat de trainer zich kan inleven. Hoe zwaar is een oefeningen? Hoe voel de oefening?  Ben je vandaag fit of heb je een aantal slechte nachten gehad waardoor je juist vermoeid bent. Deze vragen zijn essentieel om een goede training te kunnen geven en zorgen ervoor dat je op de juiste intensiteit traint passend bij je fysieke gesteldheid op dat moment zonder het doel uit ogen te verliezen.

#4 Voorbereiding

Hoewel sommige trainers dit niet doen en ter plekke iets verzinnen, is het van essentieel belang dat de trainer de training goed voorbereid heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk… Bijkomend voordeel van het voorbereiden en opschrijven van de trainingen is dat je precies weet wat je gedaan hebt en welke resultaten dit oplevert. Zo kunnen jij en je trainer bijhouden of de progressie op koers blijft.

#5 Variatie

Net als de reden waarom je een personal trainer zou kunnen nemen, onderscheid de inhoud van je training de goede van de minder goede personal trainers. Doe je steeds dezelfde oefeningen dan wordt je hier op den duur niet alleen niet beter van, ook werkt het saai en blijf je niet uitgedaagd. De progressie zal dan uitblijven en het doel wordt niet gehaald.

Personal Training bij FeelGOodClub Waalwijk

Ons team van personal trainers bestaat uit een aantal vakbekwame trainers met ieder hun eigen specialisatie. Zo hebben wij trainers die zich specifiek richten op o.a. krachttraining, wielrennen en mountainbiken, afvallen, stressreductie maar ook trainers die zich gespecialisserd hebben in hersteltraining na blessures en herstel bij burn-out en depressieve klachten.  Naast personal trainers bestaat het team ook uit een aantal voedingsspecialisten en leefstijlcoaches die je kunnen helpen bij je doelstelling.

Wil jij trainen met een vakbekwame personal trainer en ben je benieuwd wat het met je kan doen? Informeer dan naar de mogelijkheden T 0416-794 527

 

 

Nieuws

 • 4 redenen waarom fitness en yoga goed samengaan

  Yoga kan een heel belangrijk onderdeel van je training zijn. Sterker nog: in ...

  Lees meer
 • Voorjaarscursus Mindfulness

  MINDFULNESS TRAINING VOORJAAR  Van PREZENT Mindfulness & Coaching ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

FeelGoodClub Waalwijk
Elzenweg 23
5144 MB Waalwijk

0416 79 45 27